Zmiana organizacji pracy świetlicy szkolnej
- Szczegóły
- Marcin Pudło
Zmiana godzin pracy świetlicy Szkolnej w roku szkolnym 2021/2022. Od dnia 11.10.2021 r. (poniedziałek) następuje zmiana godzin pracy świetlicy szkolnej. W godzinach porannych 6:30 - 8:00, w godzinach popołudniowych świetlica będzie czynna w godzinach 11:15- 16:15 od poniedziałku do piątku.
Informacja 2021/2022
- Szczegóły
- Marcin Pudło
Informujemy, że należność za obiady w miesiącu WRZESNIU wynosi 105,00 zł.
Należność za obiady należy wpłacać przelewem na konto:
Bank Pekao S.A I O.w Rzeszowie nr : 95 1240 1792 1111 0011 0321 5904 do 10 września 2021r.
W tytule wpłaty należy podać: nazwisko i imię dziecka, klasa oraz miesiąc, którego dotyczy wpłata.
Nieobecność ucznia na obiadach trwającą dłużej niż dwa dni należy zgłosić w pierwszym dniu nieobecności telefonicznie od godz. 900 do 10 00, wówczas należność za obiady zostanie odliczona. Tel. do szkoły - 13 46 31 071 - wew. 29
W sprawie nieobecności dziecka na obiadach można się również kontaktować przez e-dziennik.
Od dnia 1 września 2021 roku darowizna Rodziców uczniów uczęszczających do świetlicy szkolnej i/lub korzystających z obiadów wynosi 5 złotych miesięcznie. Kwotę tę proszę wpłacać na konto szkoły nr:
Bank Pekao S.A I O.w Rzeszowie nr : 95 1240 1792 1111 0011 0321 5904
(nowy przelew, nie łączymy kwoty darowizny z opłatą za obiad) wpisując w tytule wpłaty "Darowizna na świetlicę oraz imię i nazwisko dziecka". Opłata jest dobrowolna.
Z poważaniem,
Kierownik świetlicy Marcin Pudło
W krainie śniegu i lodu
- Szczegóły
- Ewa Chytła
W lutym na zajęciach w świetlicy szkolnej realizowany był blok tematyczny: ,,Arktyka – kraina wiecznego śniegu i lodu”. Dzieci podczas zajęć szukały na mapach i globusie, gdzie znajduje się ta kraina. Poznawały cechy krajobrazu i klimatu tego zakątka globu, wyszukiwały różne ciekawostki o nim. Dowiedziały się, kto go zamieszkuje i jakie zwierzęta tam żyją. Powstały też piękne prace plastyczne związane z tym tematem, np. trójwymiarowe misie polarne, figurki Eskimosków, a nawet makiety tej mroźnej krainy. W ten sposób żegnamy się z zimą i z utęsknieniem czekamy na wiosnę. Galeria prac.
REGULAMIN I PROCEDURY ŚWIETLICY SZKOLNEJ SP 3 NA CZAS PANDEMII COVID-19 1.
- Szczegóły
- Halina Rachwalska
- Świetlica szkolna jest przeznaczona dla uczniów, którzy muszą przebywać dłużej w szkole ze względu na pracę obojga rodziców/opiekunów prawnych, organizację dojazdu do szkoły lub inne okoliczności wymagające zapewnienia uczniowi opieki w szkole.
- Do świetlicy szkolnej może uczęszczać uczeń bez objawów chorobowych sugerujących infekcję dróg oddechowych oraz gdy domownicy nie przebywają na kwarantannie lub w warunkach domowej izolacji.
- Świetlica obejmuje opieką dzieci z klas młodszych w godzinach: 6.30 – 8:00 oraz 11:15 - 16.30.
- Rodzice zobowiązani są do punktualnego odbierania dzieci.
- Rodzice, zapisując dziecko do świetlicy, dostarczają w wyznaczonym terminie kartę zgłoszenia dziecka do świetlicy oraz dokumentują swoje zatrudnienie.
- Codzienna obecność dziecka w świetlicy nie jest obowiązkowa- dziecko korzysta z opieki świetlicowej według potrzeb pracujących rodziców.
- Od godziny 11:40 do godziny 13:20 dzieci przebywające w świetlicy i jednocześnie korzystające z obiadów są odprowadzane do stołówki szkolnej według harmonogramu grup świetlicowych przez wychowawcę danej grupy.
- O samodzielnym wyjściu dziecka ze świetlicy rodzice informują wychowawców świetlicy pisemnie (data, godzina wyjścia ze świetlicy, podpis rodzica). Wyrażając zgodę na samodzielny powrót swojego dziecka, biorą za nie odpowiedzialność w drodze do domu.
- Rodzice są zobowiązani do powiadomienia wychowawców świetlicy o zmianach w zatrudnieniu, zmianie adresu, numerów telefonów kontaktowych, osób upoważnionych do odbioru dziecka.
- Praca opiekuńczo- wychowawcza realizowana jest wg Planu Pracy Świetlicy Szkolnej SP 3.
- Uczniowie przebywający w świetlicy mają stworzone warunki do odrabiania zadań domowych, wypoczynku, aktywności ruchowej, zabaw z rówieśnikami oraz rozwijania swoich zainteresowań.
- W czasie pobytu w świetlicy dzieci uczestniczą w zajęciach prowadzonych przez wychowawców świetlicy.
- Wychowawcy informują na bieżąco rodziców o sytuacji wychowawczej ich dziecka.
- Dziecko uczęszczające do świetlicy zobowiązane jest do grzecznego i kulturalnego zachowania.
- Uczniów w świetlicy szkolnej obowiązują ogólne zasady higieny: częste mycie rąk, ochrona podczas kichania i kaszlu oraz unikanie dotykania oczu, nosa i ust.
- Środki do dezynfekcji rąk znajdują się w świetlicy. Stosowanie ich odbywa się pod nadzorem nauczyciela świetlicy.
- Świetlica jest wietrzona nie rzadziej niż co godzinę, a w szczególności przed przyjściem wychowanków oraz po przeprowadzeniu dezynfekcji.
- W świetlicy znajdują się przedmioty i sprzęty, które można skutecznie umyć lub zdezynfekować.
- Pracownik obsługi dezynfekuje powierzchnie płaskie (stoliki, krzesła, biurko, pomoce, podłoga) oraz powierzchnie wspólne (klamki, włączniki).
- Zajęcia świetlicowe odbywają się w dwóch salach świetlicowych oraz trzech salach lekcyjnych utworzonych na czas pandemii.
- Podczas zajęć świetlicowych dzieci w miarę możliwości zachowują wymagany dystans społeczny.
- Uczniowie przebywający w świetlicy posiadają własne przybory, które w czasie zajęć mogą znajdować się na stoliku lub w tornistrze.
- Uczniowie nie mogą wymieniać się przyborami szkolnymi między sobą.
- Uczniowie nie mogą przynosić zabawek, niepotrzebnych przedmiotów.
- Dzieci nie dzielą się z innymi przyniesionym do szkoły jedzeniem i piciem.
- Jeżeli u ucznia zaobserwuje się objawy mogące wskazywać na infekcje dróg oddechowych, w szczególności gorączkę, kaszel, następuje izolacja ucznia do odrębnego pomieszczenia z zapewnieniem minimum 1,5 m odległości od innych osób. Niezwłocznie powiadomiony zostaje rodzic/opiekun prawny o konieczności odebrania ucznia ze szkoły.
- Rodzice/opiekunowie uczniów zobowiązani są do przypominania dzieciom podstawowych zasad higieny w okresie epidemii COVID-19.
Należność za obiady w listopadzie
- Szczegóły
- Marcin Pudło
Informujemy, że należność za obiady w miesiącu Listopad wynosi 147zł.
Należność za obiady należy wpłacać przelewem na konto: Bank Pekao S.A I O. w Rzeszowie nr : 95 1240 1792 1111 0011 0321 5904
do 10-go Listopada 2022 r.
W tytule wpłaty należy podać: Szkoła Podstawowa nr 3, ul. Stróżowska 4, 38-500 Sanok, nazwisko i imię dziecka, klasa oraz miesiąc, którego dotyczy wpłata.
Dodatkowo prosimy o wpłatę darowizny na świetlicy w wysokości 5zł na miesiąc ( opłata jest dobrowolna) numer konta ten sam co na obiady z dopiskiem darowizna
Nieobecność ucznia na obiadach należy zgłosić w pierwszym dniu nieobecności, tylko za pośrednictwem e-dziennika do Kierownika Świetlicy Szkolnej
(p. M. Pudło) do godz. 900 (wówczas należność za obiady zostanie odliczona od następnego dnia nieobecności.)
Nieobecności, które będą zgłaszane poprzez E-DZIENNIK po godz. 9:00 - nie zostaną odliczone
Pojedyncze dni zgłoszone do odpisu nie są uwzględnione ze względu na zakupiony towar do przygotowania posiłku w danym dniu.
W przypadku zgłoszenia np. we wtorek nieobecności dziecka przez trzy dni w szkole odpis zostanie uwzględniony od następnego dnia nieobecności dziecka w szkole tj. środa, czwartek - dwa dni.
Opłaty za obiady wrzesień
- Szczegóły
- Marcin Pudło
Informujemy, że należność za obiady w miesiącu Wrzesień wynosi 147zł.
Należność za obiady należy wpłacać przelewem na konto:
Bank Pekao S.A I O. w Rzeszowie nr : 95 1240 1792 1111 0011 0321 5904
do 10-go Września 2022 r.
W tytule wpłaty należy podać: Szkoła Podstawowa nr 3, ul. Stróżowska 4,
38-500 Sanok, nazwisko i imię dziecka, klasa oraz miesiąc, którego dotyczy wpłata.
Nieobecność ucznia na obiadach należy zgłosić w pierwszym dniu nieobecności, tylko za pośrednictwem e-dziennika do Kierownika Świetlicy Szkolnej
(p. M. Pudło) do godz. 900
(wówczas należność za obiady zostanie odliczona od następnego dnia nieobecności.)
Nieobecności, które będą zgłaszane poprzez E-DZIENNIK po godz. 9:00 - nie zostaną odliczone
Pojedyncze dni zgłoszone do odpisu nie są uwzględnione ze względu na zakupiony towar do przygotowania posiłku w danym dniu.
W przypadku zgłoszenia np. we wtorek nieobecności dziecka przez trzy dni w szkole odpis zostanie uwzględniony od następnego dnia nieobecności dziecka w szkole tj. środa, czwartek - dwa dni.
Jadłospis - czerwiec cz. 2
- Szczegóły
- Dominik Szajdek
06.06.2022 poniedziałek |
Zupa cebulowa z groszkiem ptysiowym na wywarze mięsno-warzywnym , jajko sadzone z ziemniakami, sałata zielona, herbata z miodem i cytryną. *seler, jaja, gluten, produkty mleczne, |
07.06.2022 |
Zupa neapolitańska na wywarze mięsno-warzywnym z ziemniakami, gulasz mięsny z kaszą jęczmienna, surówka z pomidora , owoc, kompot wieloowocowy. |
08.06.2022 |
Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze mięsno- warzywnym , makaron z tuńczykiem, owoc, herbata z miodem i cytryną. |
09.06.2022 |
Zupa grysikowa na wywarze warzywnym, kotlet schabowy z ziemniakami, kapusta świeża zagęszczana, owoc, kompot wieloowocowy. |
10.06.2022 |
Zupa jarzynowa na wywarze mięsno-warzywnym, pierogi ruskie, jogurt owocowy, herbata z cytryną i miodem. |
13.06.2022 poniedziałek |
Zupa ogórkowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym , naleśniki z serem, owoc, kompot wieloowocowy. |
14.06.2022 |
Zupa pieczarkowa na wywarze mięsno-warzywnym, kotleciki z piersi z kurczaka z ziemniakami, surówka z selera, owoc, herbata z miodem i cytryną. |
15.06.2022 |
Zupa koperkowa z zacierką na wywarze mięsno-warzywnym, gołąbki z ryżem i mięsem, owoc, kompot wieloowocowy. |
20.06.2022 poniedziałek |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami, na wywarze mięsno- warzywnym, spaghetti herbata z miodem i cytryną. |
21.06.2022 wtorek |
Rosół z makaronem , potrawka drobiowa z ziemniakami, owoc, kompot wieloowocowy. *gluten, jaja, seler, produkty mleczne, |
22.06.2022 środa |
Zupa fasolowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym, ryż z polewą truskawkową, soczek owocowy, herbata z miodem i cytryną. *gluten, jaja, seler, produkty mleczne,
|
23.06.2022 czwartek |
Krupnik, kotlety mielone z ziemniakami, ćwikła z chrzanem, owoc, herbata z cytryną i miodem. *gluten, jaja, seler, produkty mleczne,
|
Jadłospis - maj cz. 2
- Szczegóły
- Marcin Pudło
17.05.2022 wtorek |
Zupa ogórkowa na wywarze mięsno-warzywnym z ziemniakami, natką pietruszki, gulasz z szynki wieprzowej z kaszą jęczmienną wiejską, surówka z świeżego pomidora z cebulą, owoc, herbata z miodem i cytryną. *seler, jaja, gluten |
18.05.2022 |
Zupa pieczarkowa na wywarze mięsno-warzywnym z ziemniakami, natka pietruszki, łazanki z świeżą kapustą, owoc, kompot wieloowocowy. |
19.05.2022 |
Zupa grysikowa na wywarze mięsno- warzywnym z groszkiem zielonym, natka pietruszki, schab b/k pieczony w sosie własnym z ziemniakami, surówka z selera, papryki, ogórka kiszonego, soczek owocowy, herbata z miodem i cytryną. |
20.05.2022 |
Zupa z soczewicy czerwonej na wywarze warzywnym, natka pietruszki, paluszki rybne z mintaja, mizeria, owoc, kompot wieloowocowy. |
23.05.2022 |
Zupa jarzynowa na wywarze mięsno-warzywnym, natka pietruszki, spaghetti z szynką wieprzową, owoc, herbata z cytryną i miodem. |
27.05.2022 piątek |
Zupa koperkowa z zacierką na wywarze mięsno-warzywnym , natka pietruszki, ryż Parboiled z polewą truskawkową, owoc, kompot wieloowocowy. |
30.05.2022 |
Krupnik na wywarze mięsno-warzywnym, natka pietruszki, makaron ze szpinakiem, mięsem drobiowym, serem feta, owoc, herbata z miodem i cytryną. |
31.05.2022 |
Zupa selerowa z makaronem na wywarze mięsno-warzywnym, natka pietruszki, kotlet z indyka z ziemniakami, kapusta gęstowana, owoc, kompot wieloowocowy. |
01.06.2022 środa |
Zupa grochowa z ziemniakami, chlebem, wędliną na wywarze warzywnym, natka pietruszki, racuchy z polewą truskawkową, owoc, herbata z miodem i cytryną. |
02.06.2022 czwartek |
Zupa rosołowa z makaronem na wywarze mięsno-warzywnym, natka pietruszki, pulpety drobiowo-wieprzowe z ziemniakami, surówka grecka z pomidorami, ogórkami, sałatą lodową, owoc, kompot wieloowocowy. *gluten, jaja, seler, produkty mleczne, |
Jadłospis - maj
- Szczegóły
- Marcin Pudło
04.05.2022 środa |
Zupa grochowa na wywarze mięsno-warzywnym z makaronem, natką pietruszki, placki ziemniaczane z śmietaną, owoc, herbata z miodem i cytryną. *seler, jaja, gluten |
05.05.2022 |
Zupa kalafiorowa na wywarze mięsno-warzywnym z lanym ciastem, natka pietruszki, filet drobiowy w sosie własnym z ziemniakami, surówka z marchewki i chrzanem, owoc, kompot wieloowocowy. |
06.05.2022 |
Zupa krupnik na wywarze mięsno- warzywnym, natka pietruszki, ryba miruna z ziemniakami, surówka z kiszonej kapusty, soczek owocowy, herbata z miodem i cytryną. |
09.05.2022 |
Zupa gulaszowa na wywarze warzywnym, natka pietruszki, makaron z serem, owoc, kompot wieloowocowy. |
10.05.2022 |
Zupa fasolowa z makaronem na wywarze mięsno-warzywnym, natka pietruszki, kotlet pożarski z ziemniakami, surówka wiosenna,, owoc, herbata z cytryną i miodem. |
11.05.2022 środa |
Zupa ziemniaczana na wywarze mięsno-warzywnym , natka pietruszki, ryż zapiekany z śliwkami i jabłkami, owoc, kompot wieloowocowy. |
12.05.2022 |
Rosół z makaronem, natka pietruszki, potrawka drobiowa z ziemniakami surówka z brokuła i kalafiora, owoc, herbata z miodem i cytryną. |
13.05.2022 |
Barszcz czerwony z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym, natka pietruszki, kopytka, surówka z białej kapusty, owoc, kompot wieloowocowy. |
16.05.2022 |
Zupa żurek z kiełbasą, jajkiem, chlebem na wywarze warzywnym, natka pietruszki, naleśniki z czekoladą, owoc, herbata z miodem i cytryną. |
Jadłospis - marzec cz. 2
- Szczegóły
- Marcin Pudło
28.03.2022 poniedziałek |
Zupa jarzynowa na wywarze mięsno-warzywnym z ziemniakami, natką pietruszki, naleśniki z serem, musem truskawkowym, czekoladą, soczek owocowy, herbata z miodem i cytryną. *seler, jaja, gluten |
29.03.2022 |
Rosół z makaronem, natka pietruszki, potrawka drobiowa z ziemniakami, surówka warzywna z brokułem, kalafiorem, owoc, kompot wieloowocowy. |
30.03.2022 |
Zupa fasolowa z ziemniakami na wywarze mięsno- warzywnym, natka pietruszki, łazanki z kapustą, owoc, herbata z miodem i cytryną. |
31.03.2022 |
Zupa pieczarkowa z makaronem na wywarze warzywnym, natka pietruszki, kotlet mielony wieprzowo-drobiowy z ziemniakami, ćwikła, owoc, kompot wieloowocowy. |
01.04.2022 |
Zupa ogórkowa z ryżem na wywarze warzywnym, natka pietruszki, ryba po grecku w jarzynach z ziemniakami, owoc, woda z cytryną i miodem. |
02.04.2022 poniedziałek |
Żurek z kiełbasą, jajkiem na wywarze mięsno-warzywnym , natka pietruszki, placki ziemniaczane z śmietaną, owoc, kompot wieloowocowy. |
03.04.2022 |
Zupa koperkowa z zacierką na wywarze warzywnym, natka pietruszki, bitki mięsne w sosie własnym z ziemniakami , surówka białej kapusty, owoc, herbata z miodem i cytryną. |
04.04.2022 |
Zupa grysikowa na wywarze mięsno-warzywnym, bigos z chlebem, owoc, kompot wieloowocowy. |
05.04.2022 |
Zupa kalafiorowa z makaronem na wywarze warzywnym, natka pietruszki, kotlet z indyka z ziemniakami, surówka wiosenna, owoc, woda z miodem i cytryną. |
06.04.2022 |
Barszcz ukraiński na wywarze mięsno-warzywnym, pierogi ruskie z masłem, jogurt, kompot wieloowocowy. |
Opłaty za obiady marzec
- Szczegóły
- Marcin Pudło
Informujemy, że należność za obiady w miesiącu Marzec wynosi 115,00 zł.
Należność za obiady należy wpłacać przelewem na konto:
Bank Pekao S.A I O. w Rzeszowie nr : 95 1240 1792 1111 0011 0321 5904
do 10-go Marca 2022 r.
W tytule wpłaty należy podać: Szkoła Podstawowa nr 3, ul. Stróżowska 4,
38-500 Sanok, nazwisko i imię dziecka, klasa oraz miesiąc, którego dotyczy wpłata.
Od dnia 11.03.2022 r. (piątek) następuje zmiana sposobu zgłaszania nieobecności (odpisów) za obiady.
Nieobecność ucznia na obiadach należy zgłosić w pierwszym dniu nieobecności.
Tylko za pośrednictwem e-dziennika do Kierownika Świetlicy Szkolnej
(p. M. Pudło) do godz. 900
wówczas należność za obiady zostanie odliczona od następnego dnia nieobecności.
Nieobecności, które będą zgłaszane poprzez E-DZIENNIK po godz. 9:00 - nie zostaną odliczone